30mars


                                I don't need a parachute
                                  Baby, if I've got you

29mars

Wilma sparkar mig i sidan när jag sätter på musik, hon kanske blir dansare som sin moster :) Krille hörde skruttungens hjärta i helgen, genom att lägga huvudet på magen. jag vill också kunna höra, men jag får ju känna sparkarna istället. Vilket han också vill kunna göra :)

 Jag väntar på att Krille ska komma hem, dagen känns mycket kortare idag. Kan bero på att jag vaknade halv 12 idag (sommartid) Vi ska åka hem till Desse och fika när han kommer hem. Så jag ska sätta fart och göra mig iordning nu!

Lägger ut en bild på min graviditetskalender :)




29mars

Det måste vara svårt att visa uppskattning och kanske till och med lösa det själv?


28mars

Gårkvällen var mycket trevlig, vi satt på liquid nästan hela kvällen. Träffade Josefin som jag inte har träffat på himla länge, hade nästan glömt hur underbar den tjejen är, helt galen, full och bra! Vid halv tolv skulle alla vidare till strömpis till och med min karl men jag var inge sugen på att stå i milslång kö så jag åkte hem. Några timmar senare blev jag ihjälskrämd utav att någon kastade en stor snöboll på fönsterrutan, trodde att hjärtat skulle hoppa ut halsen på mig men som tur var så var det bara mitt lilla fyllo som kom hem. Snacka om att jag trodde de var någon som tänkte bryta sig in i lägenheten eller något. scary ;)

Idag vaknade jag vid halv tio och hade fått ett sms av pappa där det stog "glöm inte att ändra tiden till sommartid idag" SHIT va skönt det är att få ändra tiden, det känns som att det är ännu ett närmare steg sommaren och bebis! Underbart! Vi åkte med mamma och pappa till bauhaus och hittade en matta till v-rummet sen vidare till h&m och där hittade jag en blommig klänning, en rosa mama t-shirt och en mama t-thirt där de står " I love my bump". Efter det åkte vi till Ikea där vi köpte massa saker till vardagsrummet. Bla en tvbänk med tillhörande överskåp. Nu börjar lägenheten kännas som ett hem :)

Ikväll ska jag titta på falk och innan det ska jag göra godaste maten, det blir kött med potatis, sås och gelé. Riktig söndagmiddag ;) Hoppas att Krille har hunnit hem tills maten är klar så jag slipper känna mig så ensam ;)







Mitt hjärtegull :)


27mars

Vardagsrummet blir aldrig klart och jag har börjat tröttna, är det någon som vill så är jag tacksam för massa inredningstips och hjälp! :) Jag har verkligen idétorka.

Mamma, Krille och jag har varit och kollat lite på tavlor och sånt idag. Hittade tre tavlor att ha  köket. Nu ska Krille och jag äta våfflor och sen ska vi göra oss snygga. Ikväll ska Tammie firas!

26mars

Mamma och jag var på stan nästan hela dagen igår. Jag köpte en blus, en halsduk, ett halsband och ett linne. Hittade massa fina kläder som jag inte kan ha för jag har blivit en tjockis :) Monki öppnade i Örebro igår och jag har längtat efter att få gå dit, men det var så mycket människor där igår att man inte orkade gå in. Får ge det en ny chans i helgen!

Jag har sovit superdåligt inatt och vaknade ändå halv sju när Krille smällde igen ytterdörren för att gå till jobbet. Jag kunde inte somna om och nu sitter jag framför datorn och försöker fördriva tiden lite. Äntligen fredag och ikväll blir det middag på Saigon! :)





24mars

Jag sitter här och är lite smått irriterad på att mitt körkortstillstånd aldrig vill komma, när ska jag få mitt körkort egentligen? Vill ju kunna ta bilen och hitta på saker på dagarna och slippa sitta här hemma och glo. Min syster fick sitt körkortstillstånd idag och vad jag vet så skickade hon in det förra veckan, själv skickade jag in mitt i november!! Skulle bara förlänga skiten och var klar för uppkörning. Hoppas att det kommer inom den närmaste tiden så jag kan köra upp innan magen är allt för stor så jag inte når ratten ;)

Nu ska jag baka citronkaka tills krille kommer hem, så ska vi fika lite. Mitt shoppingsug tar aldrig slut och jag är toksugen på att åka till lager 157 och kika lite sen. Får se om jag hittar någonting tills Tammies 20års fest idag!


Grattis vännen!

Det är den 23mars idag vilket betyder att Tammie fyller gammal kärring! GRATTIS GRATTIS! 20år är hon nu och jag tyckte allt att hon hade fått några gråa hårstrån sen sist vi sågs.. Tammie, Emma och jag sågs på stan för en fika på Java innan hon skulle ut med sina kompisar. Jag tryckte i mig en äppelpaj och en lite chokladkaka på java, Chokladkakan var till emma ifrån mig men det var svårt att låta bli när den såg så god ut.. Vi var på systemet också och Tammie handlade för första gången. Jag kom på att jag aldrig hade handlat på systemet. Kanske ska göra det snart för själva grejens skull? Jag har ju en pojkvän som kanske vill ha några öl i helgen. Det är dags att handla på systemet! Jag är retard, och helt efter men nu är jag redo ;) Vi tog en sväng förbi klädesaffären Anna Lindbergs och sen provade vi olika läppstift på Kick´s, jag passar absolut inte i läppstift! Hade tänkt köpa ett men så blev det inte eftersom jag såg ut som en tant.. Sen gick vi vidare upp på stan och kollade lite men jag shoppade inte en enda grej! Skulle behöva någonting tills i helgen när Tammie har sin 20års fest! Nu har nästan hela inlägget handlat om Tammie så nu byter jag samtalsämne..

Jag gjorde en supersur milkshake förut, den blev faktiskt inte lika god som den ser ut. I den hade jag: Hela bär som jag mixade med en stavmixer, lite grädde och glass.. Skulle nog behövt lite socker i för att få bort sursmaken. Ska tänka på det nästa gång jag gör en..

Nu ska jag titta på tv och pussa lite på min pojkvän!


Min suraste milkshake som ändå blev ganska snygg ;)

23mars

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.




Bebisen suger på tummen :) Bilden är ifrån ultraljudet vecka 18.



Jag lägger in en bild på min snygga tjockismage också :)

"Wilma" vecka 24, 109dagar kvar idag!


22mars

Nu är det bloggdags igen efter en bra helg! I fredags gick jag till liquid med kusinerna och Krille. Vi gick hem ganska tidigt eftersom killarna skulle spela fotboll dagen efter. Men det var roligt att komma ut lite, har inte varit på krogen på jättelänge! 

Dom vann en match och förlorade de andra två, men de va lika bra det för då hade jag världens träsmak i arslet, och ville hem! Väl hemma så gick vi promenad i solen. Snart vågar man säga att det är vår! Kvällen spenderade jag med min Amanda.

Jag kom precis hem ifrån BM och allt såg bra ut, lite skönt att höra det efter att jag mådde så dåligt förra veckan.. Jag har inte mått dåligt sen dess och det känns bra för då är det nog ingenting allvarligt. Frågan är ju bara varför jag hade så ont som jag hade? Barnmorskan och jag lyssnade på bebisens hjärta idag, det är ju hur mysigt som helst att höra! Det är som om att man förstår ännu mer att det verkligen är en liten bebis där inne när man får höra hjärtat slå.

Jag vägde mig idag också och vågen står nu på 62kg, alltså har jag gått upp 7kg! Det känns som att jag har gått upp mycket mer för jag känner mig bara stor och klumpig just nu. Jag känner bebisen sparka jätte mycket och man kan se bebisen röra sig i magen ibland när hon/han sparkar som mest. Krille försöker få henne/honom att bli fotbollsspelare redan nu genom att dutta bollen emot magen, vet inte om det fungerar, vi märker om några år om han har lyckats ;) I april börjar föräldragrupperna, spännande! Idag är jag i vecka 24+1.

Nu ska jag göra mig en nyttig frukost och sätta mig på balkongen och efter det ska jag städa lite i lägenheten!

19mars

Äntligen fredag!

Jag ligger i soffan och har nyss ätit special K red berries som har blivit min favorit frukost dom senaste veckorna. Till det har jag fil med smak av hallon/blåbär. MUMS! Jag väcktes jättetidigt imorse, redan halv åtta. Krille hade försovit sig och stressade runt i hela lägenheten, jag kunde inte somna om när han väl hade kommit iväg till jobbet så det var bara att gå upp. Katterna är överbusiga idag och river hela lägenheten känns det som. Så just idag vill jag bli av med dom! Måste försöka få iväg dom innan juli, även om jag inte vill för dom är ändå mina små älsklingar!

I morgon ska nog jag och syster kolla på Krille när han spelar fotboll hela dagen, korpen har turnering! Ska bli roligt att se. Min kusin August ska också vara med och spela! Får se hur vi gör, men det skulle vara roligt att se dom spela. Efter det ska vi hem till min mormor och käka kvällsmat. Hon ska bjuda på kyckling med något gott till! Lät jättegott när hon beskrev vad hon skulle bjuda på.

Jag är sugen på att hitta på någonting med Krille ikväll, den här veckan har varit ganska seg och tråkig. Får se om vi hittar på någonting eller om vi stannar hemma och tittar på sista avsnittet av solsidan. Har för mig att det var sista ikväll..

På söndag går jag in i vecka 24 och nu är det dags att börja gå på rutinkontroller. På måndag har jag en tid hos BM vi ska mäta magen och ta prover om jag inte minns helt fel. Hatar att ta prover, men jag har börjat vänja mig nu eftersom jag har gjort det en hel del den senaste tiden. Jag känner mig superduktig!

Ska försöka fixa till bloggen nu, ser för taskigt ut!
Ha en bra dag!








18mars

Jag börjar nog blir shopping galen eller så är det bara så att jag börjar inse att jag har blivit det. Igår var jag och mamma hemma hos Linda och Lova och fikade på förmiddagen innan vi åkte till marieberg, jag köpte en jacka till min pojkvän på H&M , skitsnygg var den på honom! Vad passar han inte i kan man ju fråga sig? Snygg bullen. Men från och med nu måste jag börja hålla i mina pengar, de få som finns kvar.. Får se hur det kommer gå!

Efter en finlunch på Mcd, åkte vi till farmor och farfar för att syster skulle rida. Jag stannade hos farmor och pratade lite med henne, hon är himla mysig min farmor. Man kan nog prata och diskutera med henne om allt.

Krille och jag gjorde en jättegod kyckliggryta med bulgur och stekt svamp på kvällen och så halvsov vi i soffan framför tv:n. Läkarna har sagt att jag ska ta det lugnt., så det är nog bäst att jag lyssnar på dom. Idag kommer Amanda hit, måste se till att hinna med lite plugg innan hon är här annars går hela min tidsplanering åt h*lvete. Hon ska låna min svarta pennkjol till maskeraden som hon ska på imorgon. Jag ångrar att jag tackade nej till att följa med.. verkar som en rolig fest!

Nu måste jag sätta lite fart!


16mars

Jag sitter och äter kinapuffar och är helt slut efter en heldag på sjukhuset, åkte dit vid lunch för att dom tyckte att jag skulle komma ner direkt när jag ringde. Mamma följde med mig dit först och sen kom Krille dit och var med mig. Vi har fått suttit och vänta i timmar på läkare, tagit blodprover, kollat hjärtat på bebisen och massa massa.. Men dom hittar ingenting. Jag har bara nåt så grymt ont i magen, de verkar inte vara någonting vanligt som man får när man är gravid iaf. Eftersom dom inte säger någonting om vad de skulle kunna vara så man blir lugn.. Först tänkte dom lägga in mig för observation men tillslut fick jag åka hem. Skönt det, för jag hatar att sova på sjukhus! Blir det värre igen ska jag åka ner till akuten så får vi se vad som händer. Skönt att allt verkade bra med bebisen iaf!

Efter att Krille och jag varit på sjukhuset åkte vi och tog en varsin submacka på subway och sen åkte vi en snabbis till stadium för att köpa ett par gå-skor åt mig, nu ska jag börja promenara och bli duktigt tjej!

Nu ska jag lägga mig och hoppas att jag vaknar upp utan värk imorgon! För då ska mamma och jag ha en heldag tillsammans, sen åker hon och pappa på semester :)

GODNATT!




15 mars

Dagen blev inte alls som jag hade planerat, den blev grymt mycket bättre! Amanda kom hit vid tolv, vi åt mat med Krille på lunchen och sen solade vi lite på balkongen. Sen ringde Amandas bror August och ville träffas på stan, så han kom hit en sväng eftersom han inte har sett den nya lägenheten än och sen när Krille slutat jobba åkte hela gänget till stan och åt på Alfredos. Jag och Emma tog en varsin mixtallrik, supergott :) Jag fick ett fint armband av Agge också, så himla gullig kusin har jag! Tack tack Agge, om du nu läser min blogg :) jag blev jätteglad!

Imorgon får jag plugga en massa så jag kommer ikapp det jag hade tänkt göra idag. Jag är grymt trött på att ha allt hängandes över mig, önskar att det vore maj så jag slipper skiten!

Nu sitter jag och äter nötcream och väntar på att famljen annorlunda ska börja, det är sista avsnittet idag vilket jag tycker är jättetråkigt! Jag bara älskar familjen Johansson ifrån Älvdalen. Efter det ska jag gråta lite till spårlöst, det går inte att inte gråta till det programmet!

Får inte glömma skriva att Kristoffer har namnsdag idag, jag hade lite dåligt samvete eftersom jag glömt att han hade namnsdag idag, så jag bjöd honom på Alfredos förut. Hoppas att han är på bättre humör nu, men han glömde faktiskt min namnsdag den 18februari så jag tycker egentligen inte att han ska vara sur ;)

Nu har jag nog skrivit ner allt jag gjort idag, hoppas att det är intressant läsning! ;D

Byebye!

15mars

Godmorgon!

Jag gick nyss upp ur sängen, fick sova till halv elva idag! Superskönt att få sova lite längre ibland. Just nu sitter jag och äter frukost och skriver blogg, jag ska snart börja plugga. Men helst skulle jag vilja gå ut i solen, får se om Amanda och jag tar en promenad sen när hon kommer! Annars kan jag sätta mig på balkongen och smygsola när jag pluggar ..

Den här helgen gick också väldigt fort, men jag hade en toppen helg!  
Igår träffade vi Marcus och Amanda och vi tog en mysfika på hälls, sen följde dom med oss hem en stund. Marcus fixade med min blogg lite, tack tack marcus :)


Idag är jag i v.23+1, 117dagar kvar!!


Jag älskar dig!



Jag är så lycklig med Krille och att vi snart ska få en egen liten familj!
Jag mår toppenbra och jag skulle inte kunna ha det bättre.
Tack för att du finns hjärtat, jag älskar dig!

13mars- bebismage


bebismage vecka 22+6

13mars

VÅÅÅRKÄNSLOR!

Krille och jag kom precis in efter en mysig promenad i SOLEN! Nu ska vi äta mat och sen ska vi kolla på Krilles bror som spelar fotboll någonstans i örebro. Minns inte vart det var, kanske rosta? Ikväll är det melodifestivalen och mamma & pappa kommer nog hit och äter tacos med oss och myser ikväll.

Jag träffade Tammie Tamara Träben i förrgår! Vi gick på stan i fyra timmar istället för marieberg, kul med lite omväxling för en gångs skull! :) Jag köpte mig en vårjacka och solglasögon vilket behövs nu när solen skiner så mycket som den gör .. Sen köpte jag silver schampoo i hopp om att mitt hår skulle bli blondt istället för gult, men det blev blått i topparna och gult i hårbotten, så misslyckat! Nu återstår det att ringa sonia (min frisör) och beställa tid, såhär kan jag inte gå runt och se ut ;) 

Mina fötter har börjat bli svullna, lite obehagligt är det. Men jag ska börja använda stödstrumpor som gammeltanter gör, så blir det förhoppningsvis bättre! Jag har även tagit bild på min mage, men jag har inte orkat lägga in dom i datorn än tyvärr! Men dom kommer snart! :)

Igår fyllde mamma år och jag spenderade nästan hela dagen med henne, hon fick en skjortblus av mig som hon hade önskat sig. Grattis mami :)<3

11mars

Jag ska träffa Tammie idag vilket jag tror behövs. Hon kommer snart hem till mig och sen ska vi lyxa oss och ta taxi till marieberg (nej jag tröttnar aldrig på marieberg, eller jo det har jag gjort för länge sen.. men det var inge fint väder idag så vi valde marieberg istället för stan.) Jag ska kolla efter en snygg adidasjacka som jag hittat! Och så ska jag försöka hitta ett par leggins som jag kan ha med min stora mage!

jag skriver mer om min dag ikväll, så ska jag försöka komma ihåg att ta en bild på bebismagen också :)

9mars

Solen skiner idag och det är underbart skönt även om lägenheten är så varm att man nästan inte orkar vara här mer.. Men jag ska inte klaga för ÄNTLIGEN är det varmt och fint väder ute!

Amanda kommer hit efter skolan. Jag ska försöka få med mig henne på en promenad ute i solen! Efter det måste jag till marieberg en snabbis för att hämta ut bebiskläderna som har kommit :)

Idag är jag i vecka 22+2 , bebisen rör sig jättemycket i magen idag och det är supermysigt att känna sparkarna! Det enda jobbiga just nu är att jag har börjat får riktigt ont i ryggen, vet inte riktigt hur jag ska kunna sova bra på nätterna för ingenting fungerar. Förmodligen har jag börjat få foglossning. Det är tur att jag inte har något jobb att gå till eller någonting jag måste göra på dagarna, eftersom jag sover så dåligt varje natt och har så ont på dagarna. Jag hoppas att det finns någonting som hjälper för såhär tror jag inte att jag orkar ha det hela graviditeten ut..

Det börjar närma sig förlossningen och jag har börjat fundera lite på hur jag vill göra förlossningen. Vaginal eller om jag till och med vill göra kejsarsnitt? Jag har nog tittat lite för mycket på förlossningskliniken på tv och har faktiskt blivit rädd för att föda vanligt. Får se hur jag gör med det, ska prata med barnmorskan när jag ska dit. Det bästa är väl att föda vanligt? Eller? 

Jag tänkte visa lite magbilder i veckan när jag har tagit bilder för vecka 22 :)



Bebisen

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

Du

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.



7mars

Jag sitter och pustar ut efter att Krilles familj har varit här, 11st kom hit idag och åt mat! Det måste verkligen vara jobbigt att ha en stor familj! Krille har 7st syskon. Jag som tycker att det är dyrt att köpa mat till Krille och mig en månad, hur dyrt är det inte för hans familj då? Jag ska högst ha två barn :)
Sen får det räcka. haha!

Vi bjöd på lasagne och det blev jättegott, till efterrätt fick dom glass och chokladsås och chokladbollar!

I lördags var jag med mamma och syster på repetionen av melodifestivalen. Jag tyckte faktiskt att Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart, var bäst live. Söta smågubbar! Trodde helt klart att Alcazar skulle gå vidare.. Men tokigt fel hade jag! För det var Pernilla Wahlgren och Jessica Andersson som gick vidare.. Det trodde jag absolut inte att dom skulle göra.

På kvällen var det fest hos Krilles syster och vi gick hem ganska tidigt för då skulle alla ut på krogen och det orkade inte vi. Så vi gick hem och kollade slutet på melodifestivalen och hade mysigt! Vi har det bra, Krille och jag! :)

Idag har Krille och jag varit i Kumla, av någon konstig anledning åkte vi dit och handlade mat istället för att handla här i Örebro, jag köpte mig en skitsnygg lila våg så jag ska hålla lite koll på hur mycket jag går upp i vikt. Sen hittade vi en rolig bok som man ska fylla i när man ska bli föräldrar. Sånt som man kanske vill läsa om några år när man glömt bort datum och annat sånt roligt. Har inte kollat igenom den så jättenoga än för det tänkte jag att vi ska göra när Krille kommer hem ifrån gymmet.

Efter att vi hade handlat skulle jag bjuda min fästman på bakadpotatis eftersom den är så himla god på "Svea´s" i Kumla, men dom serverade inte lunch på helger så vi tog en varsin smörgås och en varsin munk liknade bakelse, vi tävlade om vem som klarade sig längst utan att slicka sig runt munnen och Krille vann eftersom jag skämdes lite för honom när han hade socker och kräm i hela ansiktet!! Så pinsam pojkvän har jag ;)

Imorgon är det måndag igen och jag ska till skolan och plugga gärnet! Hoppas att den här veckan går lika fort som alla de andra veckorna har gjort. Synd bara att helgen går lika fort!

KRAM KRAM

5mars

Igår köpte jag en hel del på marieberg, det blev en väldig massa ifrån Gina Tricot fast Amanda och jag bestämt oss för att det bara finns tråkiga saker där. Vi hade visst fel för jag hittade allt möjligt där som jag köpte och känner mig helt nöjd med!

Idag har jag varit på banken och efter det åt jag pizza med mamma, pappa och krille. Efter det åkte vi till EM-möbler och skällde på dom eftersom våran svindyra och nya soffa redan har gått sönder. Jag är ganska trött på möbelaffärer just nu.. Men jag hoppas att dom fixar den åt oss! Sen åkte mamma och jag till Stadium och jag hittade en jättefin mössa som jag köpte. Blev som kär i den! :)

Ikväll är det lets dance och sen mitt favorit program SOLSIDAN! Men innan det ska krille och jag ta en promenad och röra lite på fläsket!






4mars




Han är den finaste människan som finns!



Vecka 21 (5månader)

Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen. Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av graviditeten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern. I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen



Amanda kommer snart hit, vi ska ta min bil och rymma härifrån ett tag! Vi åker nog till marieberg eller till stan och shoppar lite, måste ha någonting att ha på mig på lördag när vi ska på melodifestivalen! :)

Den här veckan har gått skitfort, snart är det helg igen vilket betyder att jag får spendera en massa tid med min favoritkille :)<3 UNDERBART!

Nu ska jag göra mig iordning,

PUSSPUSS!

3mars

Jag är på mitt bästa humör idag, det känns som den här dagen kommer bli skitbra! Även om jag snart ska till skolan och sitta där hela eftermiddagen.. Krille och jag träffade Amanda och Marcus igår kväll, amanda har varit i england och därför var det extra roligt att träffa henne!

Solen skiner idag och jag känner att våren är påväg! Kanske inte. Men man kan ju alltid drömma om att snön håller på att försvinna och man kan ju till och med försöka att tänka bort snön!

I helgen ska jag på melodifestivalen, jag har turen att ha en mamma som fixar! :)


2mars

Ne nu ger jag upp!
Jag har hållt på att göra om bloggen i flera timmar och ingenting blir som jag vill, så nu tar jag med mig min karl till mberg och shoppar mig lycklig så får bloggen se ut som skit!

1mars- bebiskläder




Nu har jag beställt lite bebiskläder som passar både tjej och kille :)
Kan lixom inte låta bli ..

1mars

Jag gick nyss in på min bilddagbok och kollade på mina egna bilder. För ett år sen i April var vi ute och grillade för första gången! Man kan inte tro att det är 1mars idag och att man skulle kunna grilla om en månad. Det är för mycket snö ute, man blir nästan deprimerad av att det aldrig blir vår. Vi är värda en fin sommar i år efter den här skitjobbiga vintern!


Grillning, april -09

Det händer inte så mycket idag, jag väntar mest på att Krille ska sluta jobba för då ska vi ut och äta, det blir Ågatan om jag får bestämma. Det inte varje dag man har råd att gå dit så jag tycker att vi passar på att vara sluga när chefen betalar! Det blev ingen utgång för Krille och mig i lördags. Desse och några kom hit och drack öl istället, trevligt trevligt!

Bebisen i magen sparkar och rör sig jättemycket just nu. Imorse lekte vi " trycker du på mig så trycker jag på dig-leken" Det är riktigt mysigt att vakna och känna bebisen sparka! Det är vid sånna tillfällen som man vill att Krille ska vara hemma och känna på magen istället för att jobba. Det är tråkigt och ensamt när han är på jobbet!Tur att jag har min bebismage och mina goskatter..





RSS 2.0