27februari

Godmorgon! Jag fick sova längre idag än vad jag brukar göra, jag brukar annars vakna när Krille åker till jobbet vid sju. Men idag sov vi ända till tio! Det är värt så himla mycket att få sova ut ibland.

Idag ska mamma och jag åka och köpa en byrå och lite saker på Ikea. Har egentligen ingen lust men det behövs. Krilles bil gick sönder igår, så pappa och Krille åkte och fixade med den nyss, hoppas att det går fort så vi hinner gå ut ikväll! Det tar alltid längre tid än vad som sagts så vi får se hur det blir.. Vi tänkte gå ut och äta på Ågatan och sen efter det kommer Krilles syskon och några hit:) Ska bli roligt!

Under graviditeten har jag gått upp 5kg, Vågen står nu på exakt 60kg! Jag tycker fortfarande inte att det syns så stor skillnad men det är kanske för jag ser mig själv varje dag. Jag börjar få lite mage nu, och de syns att jag är gravid och inte fet. Jag har ännu inte fått bristningar på magen och det är jag glad för, men på rumpan har jag fått lite bristningar.. Hoppas att de försvinner efter graviditeten för snyggt är det inte ;) 

Jag är nu i vecka 20+6 och jag har 133dagar kvar till beräknad förlossning! Imorgon går jag in i vecka 21. Tiden går så himla fort! :)




26februari





Jag bakade semlor till mina kära vänner igår, men de blev helt totalt misslyckade! Hårda semlor blev det, men dom åt och såg glada ut. Grädden var ju iaf god ;) Sen blev det en sväng till Marieberg, jag köpte en jättesöt mammatopp och lite annat fint. Hittade ingenting till lägenheten, har tröttnat på att shoppa sånna saker..

Ikväll är det solsidan och jag längtar! Det finns nog inget program som är bättre.

Imorgon ska Krille och jag ut och käka på kvällen. Chefen på hans jobb skulle bjuda oss eftersom Krille jobbar så bra :) Roligt att det går så bra för honom på jobbet! Gratis är gott.


24februari

Någon som skulle kunna ta hand om mina katt tjejer?
Jag älskar verkligen mina kissekatter, men det fungerar inte att ha kvar dom när bebisen kommer, tyvärr. Det jättejobbigt att göra sig av med dom.. De skulle trivas mycket bättre ute på landet eller någonstans där de slipper vara instängda i en lägenhet. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Hoppas att det löser sig med dom! Vill egentligen inte göra mig av med dom alls..

Jag håller på att göra fint här hemma, tycker att det borde bli mysigt här snart! Vi har snart bott här i en månad men det är längt ifrån klart.. Skulle behöva köpa en matta till v-rummet ett soffbord och massa annat smått. Känns inte som att jag har gjort annat än att shoppa till lägenheten, men det verkar aldrig bli klart ändå. Emma kommer snart hit och ska hjälpa mig att fixa lite.

Igår var Emma och jag hos farmor och farfar och träffade lilla kusinen Elis. Mycket trevligt! Vi fick hembakta semlor av farmor, som jag sen tog receptet på så jag kan baka och bjuda på imorgon. Emma och Tammie kommer hit och ska mysa med mig imorgon! Jag saknar min Tammie!!!

I eftermiddag ska jag ta med mig Krille och träna! Måste börja röra på mig igen, jag har blivit lite för slö den senaste tiden ;)


22februari

Den här helgen har vi bara tagit det lugnt. Vi var hemma hela lördagen och städade lite, hade tvätten och på kvällen gjorde vi god mat och tittade på melodifestivalen. I söndags (igår) åkte Emma och jag Krille till em-möbler och köpte en soffa, som vi ska hämta redan i eftermiddag! Det är stor skillnad på jakobssons och em- möbler vill jag säga! Sen stannade vi på gröna grodan och käkade lasagne och senare på kvällen kom mamma och pappa hit och fikade med oss. Helt bra helg, synd att det går så fort bara..







Nu är jag i v.20+1 och jag har redan gått halva tiden! Barnmorskan ringde mig i fredags och det är fullt normalt att ha sån värk i magen som jag hade. Känns jättebra att jag har pratat med henne nu iaf så jag slipper vara orolig! Den 22mars ska jag dit och göra första kontrollen. Spännande!





Magbilder






TJOCKIS! :)

18februari

Idag har jag färgat håret på mig själv, blev ganska nöjd med resultatet förutom att det är typ gult i hårbotten. SNYGGT! Jag kanske får göra om det snart igen. Sen har jag städat hela lägenheten, med ond rygg till och med! Inte det roligaste kanske, men jag var tvungen för snart kommer mormor hit och ska fika med mig och hon klarar inte av att det är lite skit i hörnen;)

Barnmorskan har inte hört av sig än, vilket jag tycker är dålig stil! Hoppas att hon hör av sig snart, så jag slipper gå runt och vara orolig mer..


17februari

Jag ska snart träffa mormor och morfar. Vi ska åka på utflykt en stund. Krille jobbar över till åtta ikväll så jag tänkte träffa dom och fördriva tiden lite.

Ikväll ska jag färga håret, det blir massa massa slingor! Hoppas att jag blir snygg.

Jag har jätteont i magen, det känns som mensvärk ungefär. Blir lite orolig så jag skrev till barnmorskan för att vara på den säkra sidan. Ska dit på rutinkontroll om några veckor, och jag kanske redan får komma dit nu. Vi får se vad hon svarar..

Jag har också bokat tid för 3d/4d ultraljud i Sthlm, hittade en sida med massa olika erbjudanden. Så den 30april ska vi dit, om jag inte minns helt fel. Ska bli spännande att se skruttungen igen!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig iordning!
Bye!


16januari

Snart kommer mamma hit och och ska fika med mig, det är ju fettisdagen idag! Hoppas att hon har med sig semlor, för det har jag inte fått någon idag än.. Jag kommer bli en riktig tjockis under graviditeten, så mycket som jag fikar hela tiden! :)

Krille och jag ska åka och kolla på en barnvagn som vi hittade på blocket igår, vi åker när han slutat jobbet. Det är en Emmaljunga edge duo combi tror jag att den hette. Och den har vi varit och kollat på flera gånger på babyproffsen. Där kostar den runt 8000kr bara för vagnen, sen tillkommer ju väska och alla andra tillbehör. Så jag hoppas att den är lika fräsch som det ser ut som på bilden på blocket för då köper vi den, där ingick det väska, myggskydd regnskydd osv. för bara 5000kr!


Den vagnen är det, men vagnen vi ska och titta på är svart med lite grått.



Nu ska jag göra kaffe, är galet fikasugen! :D





15februari

Jag älskar Krille, han är den finaste människa som finns!

Den här helgen har varit helt underbar. I fredags gick vi ut och åt på pacos, vi hade tänkt att prova på någonting nytt eftersom vi ofta äter där. Men det slutade med att vi gick dit ändå. Efter en underbar middag med min favorit, gick vi på bio. Vi såg "farsan" och den var verkligen jättebra! Värd att se.

På alla hjärtans dag blev jag väckt med frukost på sängen av Krille som hade bakat scones på morgonen, jag säger ju det! Han är underbar.. Vi träffade Amanda och Marcus och åt på saigon på eftermiddagen, och sen följde dom med hit och tittade på lägenheten och så stannade dom hela kvällen. Mycket trevligt!

Idag blev jag väckt av en bredbandsgubbe, inte lika trevligt som att bli väckt med frukost på sängen av sin sambo kanske.. Men han fixade vårat internet, så nu sitter jag här och skriver blogg och ska snart skriva klart de jag ska lämna in till skolan. Det är jobbigt att ha allt skolarbete hängande, jag har annat att tänka på känns det som! Men jag har som mål att iaf försöka vara klar med allt i maj.

Nu är jag i vecka 19+1, tiden går så himla fort! Jag känner bebisen röra sig i magen och det är en underbar känsla! Krille kände bebisen förra veckan, det känns som att allt börjar nu. Jag blir bara större och större och vi börjar inse att Krille och jag snart ska bli föräldrar! 

Vi har funderat på namn, det finns så mycket fina namn! Men de som vi har fastnat lite mer för är Wilma, Julia och Evelina i mellannamn efter mig. Om det blir en kille, har vi funderat på Anton. Man kan inte vara helt säker på att ultraljudet visade rätt. Så vi vågar inte lita på att det är en tjej helt. Men ska man tro på alla myter man läser om på hemsidor, så är det nog en tjej. Jag är galen i sötsaker speciellt fika, jag har blivit finnig i ansiktet som en tonåring och jag har ingen direkt kula utan jag känner mig mer stor.. Osv. 


Vecka 19

Bebisen

Din bebis är denna veckan 13-15 cm och väger ungefär 200 gram. Vid förlossningen väger den vanligtvis 15 gånger mer, så den kommer lägga en hel del på hullet framöver.

En av de mest fascinerande sakerna med fostrets utveckling är hjärnan. Hjärnan är ett av de första organen som bildas de första veckorna och dess abnorma storlek i förhållade till resten av kroppen under den första delen av utvecklingen visar dess stora betydelse. I vecka 19 har muskler i hela kroppen kopplats ihop med hjärnan via nervtrådar och kan därmed kontrolleras medvetet av bebisen!

Öronen står ut från huvudet, och i munnen börjar de första groddarna till barnets permanenta tänder dyka upp. Armar och ben har nu korrekt relativ storlek i förhållande till kroppen och fötterna är hela 2,5 cm långa!

Du

Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar bebisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram.

Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram!

Det är viktigt att komma ihåg att viktökningen skiljer sig mellan olika kvinnor och det finns ingen anledning till panik om du gått upp lite mer eller mindre än genomsnittet.

Viktökningen kommer förmodligen att påverka din hållning och din sömn.


8februari

Jag sitter i skolan och skriver en massa om helt onödiga saker. Varför inte bara ge mig godkänt istället?

Igår shoppade jag sönder med mamma, jag köpte en hel del till lägenheten och kläder till mig själv, sen så köpte jag mig en systemkamera. Nikon D3000 blev det till slut och jag är supernöjd med den! Den blir bra när bebis kommer.. Ska ta finaste bildena på henne :)

Hon rör sig mer och mer i magen och det är hur mysigt som hellst, snart har jag gått halva tiden. Tiden går fort och snart är lillpluttan här hos oss <3

Nu ska jag fortsätta skriva onödiga saker, tänkte bara uppdatera bloggen lite!

It´s a girl :)

Flytten har gått bra, vi bor i en jättefin lägenhet nu och jag älskar att ha ett sovrum! Hela veckan har vi fixat och gjort iordning så till helgen kommer vi vara helt klara med allt som behöver göras.. Soffan som jag har beställt ifrån jakobssons kommer inte förrens v.11 för den är försenad så just nu har vi en lånesoffa ifrån jakobssons som är FUL! Känns inte så roligt att flytta in i en ny lägenhet och inte kunna göra det helt klart, men det är som det är..
Vi har fortfarande inte något internet hemma i lägenheten, så nu sitter jag hos mamma och pappa och uppdaterar bloggen och kollar mail osv. Krille slutar snart jobbet och ikväll ska vi göra god mat och mysa framför någon film. Jag älskar Krille, jättemycket!

Vi var på RUL (rutinultraljud) igår och fick se våran lilla bebis. Krille och jag har längtat så efter den dagen! Allt såg bra ut och den hade blivit större sen sist. Datum för beräknad förlossning är den 10juli. Jag är alltså i v.18 nu. Men jag känner mig inte så gravid än, det kommer förhoppningsvis när bebisen börjar röra på sig mer vilket den gör mer runt v.20 någongång. Vi fick också veta att vi ska få en liten tjej och det tycker jag är superroligt, nu kan vi köpa små rosa kläder och sånt som jag har längtat efter att få göra! Krille hade hoppats på en kille eftersom har redan har 6st systrar och en bror.. Men han verkar glad ändå som tur är, illa annars!

Nu ska jag gå ner till min systeryster och ta hand om henne,hon är sjuk idag. Jag köpte med mig en "tyck synd om påse" till henne, så jag hoppas att hon är frisk snart igen! :)

RSS 2.0