28maj

H&M grejerna har kommit och ingen är lyckligare än jag!


27maj

Det suger att sitta här dag ut och dag in. Det känns som att jag inte har gjort annat de senaste året. Jag vill inte vara ensam hemma mer, jag behöver sommar, min Krillekrull och bebis att krama på tror jag! Kan inte pappan till barnet få vara ledig och ta hand om mamman den senaste tiden under en graviditet? Det skulle vara skönt om man kunde få frukost på sängen varje dag, lite massage på ryggen när de gör så ont att man vill dö och lunchen serverad. Kanske en romantisk picknick någonstans och bara få njuta lixom. Det är mycket man måste hinna med innan Wilma kommer också, har vi gjort det och pysslat om varandra (han pysslar om mig) innan hon kommer, kommer vi bli världens bästa föräldrar! Jag lovar! Det ska bli underbart när bebisen har kommit och min man är hemma med oss. Lillfamiljen, kan knappt tro att det är sant. Känns som Krille och jag nyss träffades, ändå är det snart 4år sen!:)

Vid fyra ska vi åka och kolla om det finns någon dator kvar till mig på elgiganten eller på media markt. Alla verkar ha varit där inatt, så det kanske inte finns någonting kvar till lilla mig. Men man kan ju alltid hoppas! Jag har ingen aning om vad jag vill ha för någon, en som batteriet fungerar på kanske. Den datorn jag har nu fungerar batteriet i 6min utan sladd! Sen ska den ju självklart vara skitsnygg också. Min fästman "Dataexperten" får hjälpa mig.

Senare ikväll ska Krille springa grabbhalvan och jag ska stå efter kanten och heja på, han startar som nummmer 22 tror jag det var så han kommer vara i början och säkert vinna allting så bra kondition och så mycket som han har sprungit den senaste tiden;) (han sprang en gång förra veckan) 5km på 27min tycker jag är helt okej faktiskt, han kanske inte har så dålig kondition ändå? Han måste älska att jag skriver om han och hans kondition i min blogg!

Surstina är i farten idag. Hormonerna spökar tror jag..

Mormor och Morfar är och solar i Kroatien i två veckor, så jag och Krille kan få bo i deras hus hur mycket vi vill. Helgen kanske spenderas där, om det är bra väder! Grilla med mysigt folk och bara njuta av sommaren och det varma vädret tycker jag låter som en toppen idé, för det ska väl bli sommarväder i helgen?

Syster övertar lägenheten och katterna sålänge! Nästan som semester för Krille och mig att slippa lägenheten och katterna ett tag.

På Mvc säger dom att våran bebis kan titta ut när som helst, det skrämmer mig! Men efter v.34 klarar sig bebisen utanför magen och det känns ju tryggt, och dom kommer ta hand om mig när jag kommer in till BB och det känns ju också tryggt. Det blir tydligen så när man har min sjukdom, bebisen vill ut tidigare bla bla.. Jag lyssnade inte så mycket jag blev mest bara rädd och började fundera massor på hur det skulle gå om det sätter igång nu? Jag har inte sett en enda förlossnings film och jag är inte förberedd för 5öre. Jag som riktat in min på kejsarsnitt. Jag hoppas på att hon stannar kvar så länge som möjligt i magen så jag hinner förbereda mig lite iaf. Packa BB-väskan osv. Och sen hoppas jag att det blir kejsarsnitt!

lägger in en bild på min stora mage. Imorgon är jag i vecka 34! Tiden går extremfort. Snart är hon här, våran efterlängtade unge!



25maj

Bebisen vägde 2040gram i fredags. Vi har nu sett skruttungen hela fem gånger på ultraljud och det är lika spännande varje gång! Nu är det bara 46dagar kvar! Och jag har gått upp 14,5kg.. Barnmorskan trodde på 15kg i början av min graviditet så isåfall är det bara 0,5kg kvar, vilket jag inte riktigt tror på eftersom bebisen kommer gå upp 0,5kg i veckan fram till förlossningen från och med nu. Mina fötter har börjat svullna och är som två klumpar, så från och med nu kommer jag använda stödstrumpor som gamla tanter gör, sexigt! Jag är jättetrött just nu, jag orkar nästan inte göra någonting förutom att vara med familjen och bara ta det lugnt. Det är väl ett sätt för kroppen att ladda inför förlossningen.

Emma kommer snart hit med en film, vi ska kolla på film och mysa. Det regnar ute och jag är trött så det passar perfekt med lite film och systermys!

Krille och jag lyxade med middag på Pacos igår kväll. Det kommer inte bli av lika ofta när Wilma kommer, så man får allt passa på så länge man kan!





24maj

Jag vill inte vänta mer nu. Det känns som att vi har väntat tillräckligt!

21maj

Jag har varit vaken sen klockan sex när Krille åkte till jobbet. Klockan elva ska jag till MVC igen, känns som jag är där jämt nuförtiden. Vet inte riktigt vad jag ska dit och göra om jag ska vara ärlig. Antingen ska jag på ultraljud eller så ska jag och prata mer om kejsarsnitt? KUL! Jag har börjat få panik över allting, kunde inte sova igår och inte imorse när Krille hade åkt. Men det löser sig! Allting är så nytt och det börjar faktiskt närma sig nu!

Efter besöket på MVC ska jag träffa Amanda. Vi ska luncha och shoppa på stan!


20maj

VARMT! Jag dör nog snart.

Jag har städat och grejat i lägenheten nu på morgonen, gjort mat till Krille och Pappa som kom hit på lunchen och snart ska jag iväg till Bm och mäta magen! 

Jag hade en supermysig kväll med Mamma och Krille på stan igår. Vi åt örebroglass och tittade på kärringar som sprang vårruset.


Nu är äntligen vecka 33 här :)

19maj

Idag har jag tänk att jag ska börja sy på min amningskudde, har hittat ett mönster på internet som jag tänkte sy efter. Köpte ett mysigt tyg förra veckan. Får hoppas att det blir en fin kudde, jag har inte sytt sen högstadiet så det kan bli precis hur som hellst!

När Krille har slutat jobba ska vi och hämta ett skötbord som vi har fått utav Camilla. Två lådor är fyllda med bebiskläder här hemma, Wilma är bortskämd redan innan hon har tittat ut och mer kläder ska hon få utav Camilla ikväll, det gillar vi:)

Har precis beställt lite kläder ifrån H&M. Det blev en bikini, en klänning till mig och lite saker till Krille. Det skulle komma redan nästa vecka!

Jag mår illa idag och det trycker på överallt. Svårt att andas har jag och det känns bara allmänt jobbigt. Värmen hjälper knappast till även om man blir på mycket bättre humör av att det inte regnar! Ikväll ska Krille och jag gå och sätta oss på någon uteservering någonstans eftersom det är så härligt väder ute, hoppas att det fina vädret håller i sig tills kvällen bara. 

Nu ska jag sätta igång med amningskudden, kanske lägger ut en bild på den sen beroende på hur snygg den blev;)


 


16maj

Nu är det 55 dagar kvar!


14maj


Bebismage vecka 27 och 32, lite skillnad ser man iaf:)



Idag åkte jag med mamma och syster till karlstad, vi har haft en riktig mysdag! Kom nyss hem och fick jättegod mat av min fästman, fläsk kotlett med pommes och bearnaise. Muuums! Nu ska vi kolla på film och mysa. Jag har haft en riktig mysdag helt enkelt!

Wilma sparkar så det gör ont emellanåt. Det verkar vara trångt för henne i magen för jag känner varje liten rörelse just nu känns det som.

14maj



Ska man utgå ifrån att läkarna hade rätt i v.18 med beräknat datum så är jag i v.32 nu, i stockholm trodde dom att jag redan var i v.32 för två veckor sen.. Vi får se vad dom säger i veckan när jag ska till specialist mödravåden och göra ultraljud igen. Wilma kanske bara växer och är en stor bebis helt enkelt!

I vecka 32 så väger bebisen ungefär 1,8kg och är 44cm lång ifårn topp till tå.

Jag har gått upp 13,5kg nu, det verkar som min viktuppgång har avtagit endel den senaste tiden. Men det gör mig ingenting ;) På magen har jag börjat få bristningar och snyggt är det inte, så jag smörjer mig så ofta det bara går!

 






10maj

Jag kommer sakna de här plötsliga rycken i magen som gör att det känns som man hoppar upp tre meter upp i luften. Jag har lixom levt med en liten bebis i magen i snart nio månader och snart så är det slut på det. Kommer nog kännas jättetomt när Wilma är ute men samtidigt skönt såklart!

Nu är det den 10maj vilket betyder att om exakt två månader idag är det beräknat. Nästa vecka ska jag och träffa anestesi läkare på specialistmödravården. Vi får se vad dom säger om kejsarsnitt. Jag måste nog fundera ut lite vad jag ska säga, jag vill nog ändå ha kejsarsnitt efter allt hemska drömmar. Det känns som jag kommer få min vilja igenom, varför skulle dom tvinga mig om jag inte vill? Det finns massa människor som har fått göra kejsarsnitt bara för att de har varit rädda att föda och jag har ju som sagt en anledning.. 

Nu är jag i vecka 31+1. Jag längtar sönder, finns det ingenting man kan göra för att tiden ska gå fortare?

Amanda kommer snart hit, vi ska åka på utflykt. Vi åker nog till Nora och äter glass och kanske en sväng förbi farmor och farfar. Vilken tur jag har som har Amanda som tar med mig på utflykter ibland!

Nu ska jag göra mig klar för snart är hon här, byebye!


7maj

Solen skiner och jag ska och luncha med mamma och mormor i stadsträdgården idag. Sen är det helg och jag ÄLSKAR helger för nu är Krille ledig och jag ska bara gosa med honom hela helgen. Karljohans 10års jubileum är i helgen och då ska de ha konsert med nuvarande och gamla elever, jag kan ju tyvärr inte vara med eftersom jag är så stor och tung. Men det ska bli roligt att gå och se konserten med alla gamla klasskompisar som jag inte har sett på flera år!

Vi köpte bilbarnstolen igår och den är verkligen superfin, nu är det bara lilltjejen som fattas :)



6maj

Tiden går så mycket mer sakta när man börjar längta efter någonting och när man börjar räkna månader, veckor och dagar. Idag är det 65dagar kvar! Jag skulle nog behöva tänka på någonting helt annat för att det skulle kännas som att tiden gick lite snabbare. Jag ska till Bm på vanlig kontroll i eftermiddag och efter det ska krille och jag titta på barnbilstol, acta graco logigo S tror jag att den heter. Sen ska jag iväg och träna, med ny musik på min ipod! Så idag kommer det nog kännas som att tiden går lite snabbare. Men innan det ska jag göra soppa till lunch och kanske försöka plugga lite. Självklart har jag mer kvar att göra i skolan, ett prov och några uppgifter. Men sen ska jag banne mig också vara klar i skolan! Sen blir det ALDRIG mer skola för min del, det kan jag lova.

Jag kunde inte sova igår kväll. Vi la oss ganska sent, vid halv tolv och senast jag tittade på klockan var den tre. Krille gav mig konstiga svar i sömnen som han brukar göra om jag frågar honom om någonting, det är precis som han låtsas vara vaken för att inte vara otrevlig mot mig. Jag frågade honom om jag skulle kunna få dosan till tv:n. "Rabatt på dosan? vi har ingen jävla rabatt på dosan! Lägg dig och lägg dig!" fick jag som svar. HAH! Ibland undrar man vad som rör sig i huvudet.

Jag funderade på hur det ska bli med allt i framtiden, det kommer bli en så stor förändring i vårat liv. Det är spännande och jag vet att det kommer bli hur mysigt som helst, en egen liten familj! Men samtidigt så är man ganska rädd, iaf jag. Krille verkar mest förväntansfull och börjar till och med bli lite otålig. Jag är nog mest rädd när de gäller förlossningen! Jag skrämmer kanske upp mig själv mer än nödvändigt.

Det är fortfarande inte så mysigt och fint som jag vill ha det i lägenheten, killar verkar inte bry sig så mycket om hur det ser ut i ett hem. Speciellt inte min. Bara allt fungerar så är det väl skitsamma hur det ser ut? Jag har tittat i tidningar och på olika hemsidor för inspiration men nej! Jag får helt enkelt skriva in till sveriges fulaste hem om det ska bli snyggt här hemma. Frågan är ju om jag vill att just simon och thomas kommer? Dom skulle ju kunna måla tak, golv och väggar gula och då skulle jag nog inte vara nöjd då heller;) 

Lägger ut en bild på bilbarnstolen som vi förmodligen kommer köpa ikväll.


3maj- om min graviditet

När ska du föda?  10 juli 2010
Tror du att ert barn kommer på utsatt datum?
Det beror helt på om jag får göra kejsarsnitt eller inte. Oftast blir kejsarsnitt någon vecka tidigare än beräknat datum.
Vilken vecka är du i nu? Vecka 30 (30+1)
Är du tillsammans med barnets pappa?
Ja, han kommer bli en underbar pappa ♥
Var barnet planerat?
Ja det var det :)
Har ni tagit reda på könet?
Ja det har vi och det är en liten tjej.
Har ni bestämt vad barnet ska heta? 
Wilma Evelina ska hon heta.
Har du haft en svår graviditet:
I början mådde jag illa och det varade till vecka 12 undefär men sen slutade det och sen dess har jag mått bra förutom lite ont i ryggen.
Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Ja, det tror jag :)
Har du fått några bristningar?
Ja, på rumpan och brösten. Inte på magen än!
Är du nervös inför förlossningen? 
Jag är ganska nervös eftersom jag inte vet hur det blir än, tror nog att jag kommer lugna ner mig när jag har fått reda på om jag ska göra kejsarsnitt eller inte och kan ställa in mig på det. 
Har du några cravings?
frukt, godis, glass, och coca cola som alltid ;)
Hur tror du/ni att barnets personlighet kommer att bli?
En riktig busunge :)
Hur reagerade du/ni när du plussade?
Vi blev så klart glada!
Vad är det bästa med att vara gravid?
Jag kommer nog sakna alla mysiga sparkar, de mysigaste är nog på morgonen när man vaknar och känner sparkarna. Samma på kvällarna.
Vad är det sämsta med att vara gravid?
Hittills så är det nog att jag inte orkar göra lika mycket som förut, träffa vänner och så.
Har du gått upp mycket i vikt? 13 kilo!
Vad ser du fram emot mest? 
Att får träffa våran lilla ängel! 
Vad ser du INTE fram emot? Att föda vanligt, jag är alldeles för rädd att jag inte ska orka. 
Vad har ni köpt till bebisen och vad har ni kvar att köpa?
Vi har nog bara skötbordet och sånt kvar nu, allt annat är inköpt.
Har ni köpt allt som DU som mamma kommer att behöva efter förlossningen? Nej det har jag inte köpt än.

3maj

Måndagar suger, speciellt när dom ringer ifrån specialistmödravården och säger att jag har missat deras tid som var imorse. Blir ganska trött på mig själv, hur kan jag missa det? Nu får jag vänta ytterligare några dagar/veckor och se när jag får nästa tid eftersom läkaren jag ska träffa är upptagen nästan hela tiden. Annars hade jag kanske fått veta hur det ska bli med kejsarsnittet och då kanske jag skulle kunna sova bättre på nätterna. Jag är ett riktigt jävla klantarsel! Hoppas att jag får en ny tid snart, det är inte roligt att vänta och inte veta hur det blir med någonting..

Ska försöka ta mig ut en sväng och gå runt kvarteret eller nåt, vankande med min tunga kropp och kanske en glass i handen..


1maj

3D/4D ultraljuds bilder



Sötnos :)






Suris Wilma :P




Det var en riktigt mysig upplevelse igår och självklart så längtar vi ännu mera efter våran lilla tjej nu. Hon vägde 1,8kg och det är ganska mycket över medel. Hennes små fötter var 5,61cm långa!


RSS 2.0