28april

Den här veckan måste gå fort för på fredag ska vi till Stockholm på 3D/ 4D ultraljud som vi har betalat 1700kr för att få göra. Man måste inte men vi tyckte att det var en rolig grej. Specialistmödravården lämnar inte ut de papper som barnmorskan i Stockholm behöver, lite knepigt tycker jag för jag borde ju få ha tillgång till mina egna handlingar:/ Men dom vägrade tydligen. Konstigt! Som tur är så skulle det gå bra ändå. Veckans höjdpunkt;)

Inatt drömde jag att det kom ut en bebis som såg ut som en kines. Sist drömde jag att det var en mörkhyad bebis.. Än har jag inte drömt att det är en alien. Men jag har inte varit med någon annan än min fästman, så det kommer komma ut en svensk bebis om Krille inte har någon kines eller negergen. Får man skiva så? 

Lite ont i ryggen har jag, det kanske blir så om man sitter konstigt i soffan så de trycker lite överallt. Det är väl så jag kommer ha det i ca 11veckor framöver om jag inte sitter rakt och snyggt hela tiden. Bara att bita ihop, det trycker på revbenen och jag har svårt att andas och är täppt som bara den. Jag har försökt förklara känslan för krille. "De är som när man har hjärtat i halsgropen ungefär, sa jag." Typ ganska exakt så känns det när det trycker på revbenen! Snart är hon här och hon är mer än välkommen!

Jag har kommit på att jag ändå har en ganska snäll graviditet, jag har mindre ont i ryggen än vad jag hade innan jag blev gravid. Då hade jag konstant ont. Jag mådde illa i kanske 6veckor i början men sen gick det över och sen dess har jag bara mått illa en eller två gånger efter det. Jag har ganska svårt att röra mig eftersom jag är så tung men det stör mig inte så mycket, jag klarar ju det mesta i vardagen förutom att springa på stan och såna saker.
De som är lite tråkigt är att jag kan inte ha min förlovningsring längre, jag får som som kramp i fingret bara för jag har så svullna fingrar.

Tiden går segt idag, jag har försökt göra så mycket som möjligt för att tiden ska rinna iväg fort men det är hela tre timmar kvar tills Krille slutar jobbet. Jag ska nog fortsätta med storstädningen snart. Det är sjukt hur fort det blir skitigt i vårat hem! Jag har faktiskt skurat hela badrummet idag, det är bra gjort av mig tycker jag!

Är det någon som är i behov av en bil så har vi en ful eller jag menade en fin volvo 240 till salu! Vit till och med, bara att höra av sig om det låter intressant;) Vi kommer klara oss mycket bra med min bil. Det är alldeles för dyrt att ha två stycken!

Skriver mer sen om jag får tråkigt, nu ska jag städa mera!
Byebye:)


Jag älskar honom, varje dag till och med;)
Han kommer bli en bra och mysig pappa!





Vecka 12                      Vecka 26                   Vecka 29              


26april- jag längtar!

jag längtar tills vi får hålla våran bebis.
jag längtar efter mysiga promenader med bebis i barnvagn.
jag längtar efter att få känna mig lättare.
jag längtar tills vi är en egen liten familj.
jag längtar så efter bebis så jag vet inte vart jag ska ta vägen!

Men nu är det bara 11veckor kvar och jag hoppas att tiden går lika fort som den har gjort hittills!

26april

Förra veckan spenderades med min favoritkille.

Min frukost/lunch har bestått av bara massa frukt idag. Jag är helt galen i frukt och har varit det under hela graviditeten. Jag skulle nog kunna äta hur mycket som helst! Sen jämnar jag ut det med att vara ett kakmonster också.. Det är väl lika bra det för annars skulle jag nog inte vara så tjock och mysig som jag är just nu;)

Sarah var nyss här och kollade in lägenheten eftersom hon aldrig har varit här. Mycket trevligt att få lite sällskap en stund!

Jag har dammsugit hela lägenheten idag och känner mig riktigt duktig. Det är så varmt här inne att jag snart smäller av! Nu sitter jag och samlar krafter till att fortsätta göra det fint och fräscht här hemma tills min fästman kommer hem. Hoppas att han blir glad utav min insats för det är inte roligt att hålla på och greja när det är varmt och man är gravid;)




25april

Graviditetsvecka 29 (29+0)

Vår bebis i magen väger runt dryga kilot och är ungefär 38cm från topp till tå. Jag har hittills gått upp 11kg och det är 76dagar kvar tills beräknad förlossning! Jag är i 7:e graviditetsmånaden.
Det kan gärna få bli juli nu, vi längtar så vi spricker!


19april

En liten uppdatering för Sarahs skull!

Jag ska till skolan en sväng sen, måste lämna in allt som jag har gjort den här månaden! Jag är klar med det jag skulle göra, är nästan lite förvånad själv. Men jag är klart enbart för att min pojkvän har hjälpt mig, utan hans hjälp hade jag nog inte öppnat böckerna en gång. Hoppas att hon blir nöjd nu så jag slipper göra mer för jag är riktigt trött på skolan. Finns andra saker för mig att tänka på just nu:)

Efter skolan ska vi till föräldragruppen för första gången! Ska bli roligt att se hur det är:)

Krille håller på att tapetsera om i vårat kök, nu ska vi få ett ljust och fräscht kök. Blir mycket bra när det blir klart!
Nu ska jag äta frukost. Hoppas att du är nöjd med uppdateringen Sarah;)


16april- GRATTIS PAPPA! :D

Jag äter frukost, eller jag äter ett äpple. Mer hade jag inte lust att göra iordning. Pappa kommer snart hit på lunch :) Tänkte göra färsk pasta med carbonara och bacon :) Jag ska bo i solen på min balkong idag för jag har ingen lust att göra någonting annat än att bara vara tills Krille kommer hem klockan tre. I helgen ska vi inte göra någonting speciellt, det blir nog grillning någon kväll men har inte bestämt när än.

Tänker inte skriva och berätta mer om mitt intressanta liv nu;)
hejdå!



15april

Har pluggat hela dagen och är i stort sett klar! ÄNTLIGEN, det känns så jävla bra! Men jag är ändå suris. De släpper väl när jag får träffa min pojkvän, brukar kunna vara så:) Han gör mig lycklig den karl, även om han också kan göra mig jävligt förbannad ibland;) 

Nu ska jag hoppa in i duchen och sen ska mamma och jag ut och handla födelsedagspresent till min favoritpappa som fyller år imorgon! 


14april

Jag sitter i solen nästan hela dagarna, min balkong är typ det bästa som finns just nu. Nu ska Krille och jag ut på lite äventyr eftersom man inte kan sitta inne en sån här underbar dag, plus att jag har hört att det ska regna imorgon.. Mamma kom hit förut och vi tog en liten promenad i solen med varsin glass. MUUMS!

Jag är KEBABSUGEN och det är Sarahs fel! Men ska försöka motstå kebaben och göra fläskfilé ikväll istället:)

Nu drar vi ut! hejdå


13april

Det var riktigt roligt att träffa Sarah igår. Vi träffades och åt lunch på Saigon och sen gick vi en sväng på stan. Hittade inga vårskor så jag springer fortfarande runt i mina vinterskor.. efter det tog vi en fika på espresso house :) Vi hade massor att prata om eftersom vi inte har setts på ett tag så tiden gick jättefort och helt plötsligt var klockan fyra och Krille slutade jobbet, vi åkte till kumla och köpte glass och skjutsade hem Sarah och på kvällen träffade Krille och jag Krilles systrar på Pacos. Jag hade en riktigt bra dag igår med bara bra människor :)

Jag väcktes av mamma klockan tio imorse, vi åt frukost på min underbara och tokvarma balkong och sen fastade vi i solen i några timmar. Hur skönt som helst, jag fick till och med lite färg! Mormor kom hit och fikade med oss efter luchen och nu ska jag sätta igång med pluggandet. Om två dagar ska jag vara klar med allt och jag har massor kvar att göra så jag kan nog inte göra så mycket mer än att plugga resten av dagen. Lite tråkigt när det är fint väder men det är sånt som måste göras. Blä!

Imorgon har jag en tid på MVC, det är redan tre veckor sen jag var där sist, helt sjukt vad tiden går fort!



Bebisen vecka 27

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.


12april

Nu är det måndag igen!

Jag har hunnit duscha på morgonen och snart ska jag äta lite frukost. Det blir en sväng upp på stan för att möta Sarah idag, det var länge sen man träffade henne! Känns bra att vi är vänner igen och har glömt allt gammalt tjafs. Sånt är bara till för gamla kärringar eller småungar tycker jag och jag är ju varken eller;)

Solen skiner och det ska bli ganska varmt idag, älskar´t! På med solglasögonen! Nu slipper man låtsas att det är sol ute;) Jag ska kolla efter ett par vår skor idag hade jag tänkt, det är lite för varmt för att gå runt i gamla vinterskor.. PINSAMT ÄR DET TILL OCH MED!

Ne nu ska jag äta frukost och sen göra mig iordning!

11april

Min helg har jag spenderat med de jag gillar mest, alltså min familj och min pojkvän! På lördagen var mamma och jag på stan, vi köpte en massa rosa bebiskläder! På lördagskvällen kollade Emma, Krille och jag på Shutter island och åt Saigon, men den filmen var ganska kass tycker jag. Så jag somnade faktiskt i soffan..

Idag har vi varit ute i solen, köpte med fika hem till mamma och pappa så vi kunde fika på deras baksida. Och sen var vi bara ute och njöt av att solen äntligen skiner!


frukost på min balkong med syster och Missan :)


mina favorit killar och jag :)


Linslusen själv ;)


9april


Gårdagen: Amanda kom hit och jag skulle hjälpa henne att färga håret, men vi ångrade oss när vi kom på att hon hade en ganska snygg hårfärg just nu. Utväxten får bli lite längre innan vi färgar det igen! Syster kom hit och åt med oss och så gjorde vi oss iorning för en sväng till marieberg, skönt att ha bil och kunna ta sig vart man vill, när man vill! Körkort skulle inte sitta fel just nu. Bara transportstyrelsen skulle kunna få tummen ur snart!?

Jag köpte mig ingenting förutom en chai latte och ett snyggt läppglans, nu får man välja hur man vill ha det..  Antingen är man snygg med läppglans utan puss eller så är man ful utan och får massa pussar. Krille gillar inte att pussas med läppglans, konstig kille de där;) Min rygg klarar inte att springa runt i massa affärer i timmar längre så vi åkte hem ganska fort.

Min karl hade städat när jag kom hem, det är exrta roligt att komma hem då! Frågan är hur roligt han tyckte det var att komma hem igår när tre stycken tjejer hade sprungit runt och haft grejer typ överallt? Stackarn. Va inte riktigt meningen att han skulle behöva städa upp efter oss.. Men det tackar vi massa för!

Idag försöker jag bara fördriva tiden på datorn, finns inte så mycket annat att göra. Krille slutar tidigare och då hoppas jag att vi hittar på någonting roligt! :)

Jag ska försöka få tag på biljetter till risbergskas vårkonsert som är imorgon, skulle vara roligt att se. Dock är ingen utav de jag känner med längre. Skulle vara kul att se ändå! På kvällen kommer syster hit och vi ska ha filmmys! Länge sen som hon och jag hittade på någonting, så nu är det på tiden!

Nästa vecka börjar föräldragruppen. Ska bli roligt faktiskt, vi kommer blir experter tills Wilma kommer ut!



you go girl ;)


7april

hårfärgen sitter i håret och just nu känns det jättebra, hoppas att resultatet blir bra. Jag gör slingor, för att jag är en liten fegis. Men den andra hårfärgen finns kvar om jag ångrar mig igen och vill bli brunhårig. Ska snart sköja ur, bara tio minuter kvar! Känner mig riktigt duktig som gör det här helt själv utan hjälp.

Krille jobbar över idag, jag som hade tänkt att vi skulle åka och simma idag. Får bli en myspromenad när han slutat jobbet istället, om vi orkar det då :)

Nu ska jag skölja ur håret, sen sätta igång med pluggandet!

6april- godnatt

Jag är inte lika säker på om jag vill det här längre, köpte brun hårfärg förut och jag har redan ångrat mig. Jag har inte hunnit ha i hårfärgen i håret än som tur är. Får sova på saken helt enkelt! Har hunnit plugga lite nu ikväll och känner att jag kommer ta tag i det här nu innan den 15april när allting ska vara klart. Imorgon blir det alltså en pluggardag! :)

Amanda och jag har haft en helt bra dag och barnmorskan sa att jag ska prata med min läkare om mina funderingar, så det ska jag såklart göra. Vi åkte och åt med Amandas Marcus efter besöket hos Bm och sen åkte vi till marieberg och shoppade lite. Sen fikade vi hemma hos mig med våra mysigaste killar. Nu ska jag lägga mig. Hoppas att jag inte drömmer lika konstigt inatt, de kan förstöra hela dagen! Vilket de gjort idag, USCH vilken äcklig dröm jag drömde inatt! Tur ändå att det bara var en dröm ;)




6april

Jag ska upp på stan med Amanda idag efter ett besök hos Bm. Det ska bli spännande att se vad barnmorskan säger om mina funderingar på att göra kejsarsnitt. Jag har ju anledningar att kunna få göra det. Frågan är vilket man vill göra? Idag är det 95dagar kvar så det börjar närma sig förlossningen! :)

Nu hinner jag inte skriva mera! Uppdaterar kanske mer ikväll.


5april


Wilma vecka 26



Nu är det inte långt kvar tills vi ska iväg till sthlm och göra 3d/4d ultraljud. Vecka 30 ska vi dit och kolla, hoppas att hon inte har vänt sig och ligger med huvudet neråt för då kommer vi inte kunna se mycket. Det stog att det skulle kunna hända från vecka 30. Men vi hoppas såklart att hon inte har hunnit göra det!

Jag har haft en jättebra påskhelg, vi har ätit en massa påskmat och ännu mer påskgodis såklart så nu känner man sig onyttig som bara den! Sitter och äter en massa frukt nu så det ska jämna ut sig ;)


1april


TACK DU ÄR BÄST! <3

RSS 2.0